Дербито на Милано между Милан и Интер представи много емоции и интересни моменти, но не и победител - 1:1. Бившият играч на “росонерите” Халкан Чалханоглу даде аванс на символичния гост от дузпа в 11-та минута, а шест по-късно Милан изравни след автогол на Стефан де Фрай. До края на първото полувреме Интер получи нова дузпа, която обаче бе пропусната от Лаутаро Мартинес.

“Нерадзурите” имаха още няколко изгодни ситуации за гол, но бранителите на Милан се справяха добре. В заключителните минути пък “росонерите” натиснаха и бяха най-близо до гола в 90-та минута, когато Алексис Салемакерс стреля в гредата, а Франк Кеси миг по-късно не успя да добави топката в опразнената врата.

Така след 12-тия кръг в Серия А лидерите в класирането запазиха своите позиции. Милан и Наполи имат по 32 точки, като “росонерите” са втори заради по-лошата си голова разлика. Интер е на третата позиция с 25 точки, с три повече от Аталанта и на 4 пред Лацио.

Двубоят започна по перфектен начин за Интер и след само 11 минути символичният гост поведе в резултата. Хакан Чалханоглу проби в наказателното поле на “росонерите” и бе спънат от Франк Кеси. Реферът посочи бялата точка и след преглеждане на ситуацията с ВАР потвърди решението. Самият Чалханоглу стреля хладнокръвно от бялата точка и не остави шансове на Татарушану - 1:0 за Интер.

Домакините опитаха да реагират, но малко след това Рафаел Леао не успя да преодолее Самир Ханданович. Това направи в 17-та минута Стефан де Фрай. Сандро Тонали центрира от свободен удар, а защитникът на Интер насочи неспасяемо топката с глава в собствената си врата - 1:1.

Драматичните събития продължиха и в 25-та минута Интер получи право на втора дузпа. Матео Дармиан проби по крилото, влезе в наказателното поле и бе фаулиран от Бало-Туре. Този път отговорността да изпълни от бялата точка имаше Лаутаро Мартинес. Аржентинецът стреля силно в долния десен ъгъл на вратата на Татарушано, но румънецът показа страхотен рефлекс и спаси.

Интер имаше още един грандиозен шанс за втори гол до края на полувремето. В 44-та минута Алесандро Бастони пусна остър пас към Николо Барела. Халфът обаче не успя да преодолее “стената” пред вратата на “росонерите” и Бало-Туре изби топката от голлинията. Малко след това след удар на Лаутаро топката профуча на сантиметри от гредата.

Надлъгването продължи и през второто полувреме. Двата отбора изчакваха за грешки на противника, а футболистите на двата тима така и не изработиха нещо по-сериозно в първите двайсетина минути.

В 72-та минута влезлият като резерва Артуро Видал имаше страхотен шанс да вкара втори гол за Интер. Един Джеко проби по лявото крило и намери около точката на дузпата чилиеца. Видал опита да улучи опразнената врата, но Калулу отби удара му. Халфът имаше възможност и за добавка, но отново Калулу застана на пътя на топката и не позволи тя да мине зад него.

Заключителните минути бяха за Милан. В 82-та Златан Ибрахимович стреля опасно от свободен удар, но Ханданович спаси. Резервите Ребич и Салемакерс също опитаха с нестандартните си действия да донесат успеха на “росонерите”. В 90-та минута именно Салемакерс бе на сантиметри от гола, след като стреля в гредата с удар от границата на наказателното поле. Топката все пак се върна към Франк Кеси, който не успя да я насочи в опразнената врата.

Милан - Интер 1:1

0:1 Хакан Чалханогли 11’-д

1:1 Стефан Де Фрай 17’-автогол

Милан: Татарушану, Калабрия, Кяер, Томори, Бало-Туре (46 - Калулу), Тонали (71 - Бенасер), Кесие, Крунич (84 - Бакайоко), Диас (59 - Салемакерс), Леао (59 - Ребич), Ибрахимович

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони (85 - Димарко), Дармиан (76 - Дъмфрис), Барела (68 - Барела), Брозович, Чалханоолу, Перишич, Джеко (76 - Кореа), Мартинес (84 - Санчес)